3 redenen waarom je als IT bedrijf een animatie video nodig hebt

Door Lucas Bakx - 24 januari 2018

Werk je in IT en heb je weleens nagedacht of je ook mee moet gaan met de online video trend? En vraag je je af of dit wel iets is voor jouw bedrijf? Lees hieronder 3 redenen waarom je als IT bedrijf JUIST een animatie video nodig hebt.

1. Moeilijk uit te leggen concept

Een IT oplossing is vaak vaag en abstract. Als je websites bouwt hebben mensen gelijk een beeld bij wat je doet. Je maakt een website. Ze weten hoe het eruit ziet en wat het doet.

Wanneer je een IT oplossing aanbied, is het vaak iets unieks, ingewikkelds of onbekend.
Dit probeer je zo goed mogelijk met tekst en plaatjes uit te leggen, maar het grootste deel van je doelgroep, die nog niets afweet van jouw oplossing, kan na een paar zinnen lezen als snel afhaken. Het is dus belangrijk om je concept duidelijk uit te leggen, en omdat je met animatie alles kan visualiseren wat je wil, is dit hier het perfecte medium voor.

2. Veel IT bedrijven gebruiken nog geen video

Een belangrijke reden om nu met video te beginnen, is dat veel IT bedrijven dit nog niet toepassen. Hieruit kun je dus veel voordeel halen. De doelgroep kiest uiteindelijk het bedrijf dat zijn concept het best kan uitleggen. Je hebt tegenwoordig maar 30 seconden de tijd om de aandacht te krijgen en je concept helder en duidelijk te presenteren. Als jij dat met video doet en je concurrentie niet, dan snap je zelf wel dat mensen eerder geneigd zijn om met jouw bedrijf contact op te nemen.

3. Met video kun je online meer leads aantrekken

Vroeger haalde je je meeste klanten uit je netwerk. Dit is nog steeds een goede bron. Alleen gaan we steeds meer naar een online en ook mobiele wereld. We kijken op onze computer of smart phone naar oplossingen voor ons probleem. En omdat we door social media steeds meer gewend raken aan video content, kun je online dus veel aandacht trekken met video’s, wat je vaak met tekst minder goed voor elkaar krijgt.

Kortom, als je serieus bent om te groeien en online meer klanten wil genereren, hoort een goede (animatie) video in je marketing arsenaal.

Wil je weten hoe wij IT bedrijven hebben geholpen aan meer leads en hoe we dit ook voor jou kunnen doen? Stuur me dan een mailtje (info@onlinesalesvideos.nl) of een berichtje via LinkedIn.