Hoe krijg je meer verkeer naar je website met video?

Door Lucas Bakx - 15 september 2017

Facebook, de nummer 1 targetting tool

Het doel van online marketing is je doelgroep naar je website zien te krijgen en hun laten zien hoe jij ze kan helpen. Maar hoe zorg je dat ze naar je online winkel gaan? Je gaat naar waar alle aandacht is. 10 jaar geleden was alle aandacht op de televise, toen zaten we nog met z’n alle voor de buis. Nu is alle aandacht op smartphones en tablets en voornamelijk op Facebook en Youtube.

Het voordeel van Facebook is dat ze enorm veel data van iedere gebruiker hebben en er heel specifiek kan worden getarget, zoals: leeftijd, woonplaats, interesses, groepen, etc.

Pull vs Push Marketing

Wat is nu het verschil tussen een Facebook en Youtube campagne? Youtube is meer een zoekmachine. Het is immers onderdeel van Google. Hier zijn mensen actief opzoek naar een antwoord op hun vraag. Dit is zogenaamde pull marketing.

Als je bedrijf niet zo bekend is of je concept niet veel gezocht wordt, kun je gebruik maken van push marketing. Waarbij je je oplossing naar je doelgroep toe brengt. Hier zijn Facebook video ads perfect voor. Met Facebook targetting kun je er dus voor zorgen dat alleen jouw ideale doelgroep jouw video op hun feed te zien krijgt.

Video ads, de best scorende advertenties online

Waarom een video ad? Mensen klikken 3 keer vaker een video aan dan een afbeelding of een stuk tekst op Facebook. In 2016 zag Facebook een toename van 800% in video content en ze verwachten dat rond 2020 75% van de Facebook content uit video zal bestaan. Het is dus belangrijk om hier nu al mee te beginnen, als je hier voordeel uit wil halen.

Video in combinatie met Facebook targetting = mega exposure

Hoe krijg je nu dus meer mensen naar je website met video? Door gebruik te maken van Facebooks intelligente targetting tool. Wanneer je dus een pakkende video maakt voor jouw ideale doelgroep en die voor de juiste ogen krijgt en laat eindigen met oproep tot actie om naar je website te gaan, zul zien dat het verkeer zal toenemen, omdat mensen eerder video’s bekijken en beter de boodschap zullen opnemen.

In een volgend blog ga ik dieper in op waar een goede Facebook Video ad aan moet voldoen.

Als je wil weten hoe wij je kunnen helpen aan meer verkeer naar je website,

Bel: 06-20199909 of mail: info@onlinesalesvideos.nl